“Наръчник на медицинския козметик“ - настолната книга на всеки медицински козметик

“Наръчник на медицинския козметик“ - настолната книга на всеки медицински козметик

Медицинският козметик е професия на бъдещето, тъй като, от една странa, е свързана с превенция на редица заболявания, а от друга – дава потенциал за развитие на бъдещи кадри. Благодарение на знанията по анатомия, физиология, вътрешни болести, дерматология и много други, медицинският козметик може да установи по измененията във външния вид на кожата на даден клиент и да го насочи към точния лекар с оглед предотвратяване на по-нататъшни усложнения. Но за да бъде всеки специалист наистина квалифициран, той трябва постоянно да обогатява своите познания и умения. Водени от тази максима, ние, от Асоциацията на медицинските козметици – АМК, издадохме специализирания “Наръчник на медицинския козметик“ през 2022 година.

Какво мотивира екипа на АМК за неговото създаване?

Идеята за Наръчника дойде съвсем спонтанно от нашата работа и разнообразните казуси, с които се сблъскваме всекидневно. Като специалисти, които работят в бюти индустрията, искахме да дадем едно пълно ръководство на всички сегашни и бъдещи колеги – медицински козметици, за да бъдат подготвени за разнородните аспекти на нашата професия. Защото да бъдеш медицински козметик в днешно време не изисква да имаш само съответната диплома и компетентност в тази област, тази работа изисква да притежаваш комплексни качества и знания.

“Наръчник на медицинския козметик“ - настолната книга на всеки медицински козметик

Какво представлява “Наръчник на медицинския козметик”?

Наръчникът се издава еднократно и предлага важна правна информация за всички наредби, касаещи дейността на бюти професионалисти, както и разяснения от водещи юристи за практическото ѝ приложение. Той дава полезна и ценна информация за най-често срещаните проблеми в козметичната практика и ефективни методи за тяхното разрешаване.

Благодарение на това, че в Асоциацията на медицинските козметици членуват специалисти с различна експертиза, успяхме да съберем работещи решения и препоръки от специалисти в различни направления като маркетинг, авторски права, изработка на сайтове, софтуери за управления на работните процеси и други.

Какво ще научите от “Наръчник на медицинския козметик”?

Специализираният  “Наръчник на медицинския козметик”  е подходящ за всички професионалисти, които желаят да улеснят многократно своята работа в областта на красотата и естетиката. Издадохме тази настолна книга, с помощта на която да се вдигне нивото на услугите и информираността както на собствениците на салони и естетически центрове, така и на всички, работещи в тях. Наръчникът включва полезна информация като:

  • Интервюта с утвърдени адвокати, касаещи правната страна на козметичната дейност.
  • Защо е необходимо да имате застраховка “Професионална отговорност“?
  • Какво е важно да знаете за трудовата медицина и трудово-правните отношения между собственик и служител?
  • Как правилно салоните за красота да отговорят на изискванията на GDPR – регламента за защита на личните данни?
  • Как да се защитите от нелоялна конкуренция?
  • Какво е важно да знаете за Закона за защита на потребителите и какви права имат те?
  • Ексклузивни интервюта с водещи медицински специалисти, които ще обогатят вашите познания в областта на козметологията.
  • Многобройни и актуални примери от практиката.

“Наръчник на медицинския козметик“ - настолната книга на всеки медицински козметик

Всички членове на Асоциацията на медицинските козметици възприемаме като лична мисия медицинските козметици да притежават актуална информация за тяхната дейност, за да бъдат по-квалифицирани и добри специалисти. Чрез издаването на “Наръчник на медицинския козметик” ние искаме да споделим професионален опит, съвети и знания, за да помогнем за изграждането на устойчивото развитие на козметичната индустрия в България.

Оценете сега!
[Общо: 0 Средно: 0]