СТАТИСТИКА НА Американската Академия на Лицевите и Рекунструктивните пластични хирурзи (AAFPRS) показва нарастване на младите пациенти.

СТАТИСТИКА НА Американската Академия на Лицевите и Рекунструктивните пластични хирурзи (AAFPRS) показва нарастване на младите пациенти.

Американската Академия на Лицевите и Рекунструктивните пластични хирурзи (AAFPRS) издадоха  годишното си изследване за 2018г.

Резултатите от изследването са базирани 110 дадени отговора от участници в него. Те показват, че 72 ℅  от лицевите пластични хирурзи виждат покачване в извършването на козметични операции или инжекционни интервенции на пациенти под 30-годишна възраст. Покачването  е с 24℅ в сравнение с 2013г.

Хирургът Филип Лангсдън- Президент на Академията, посочва: “ Резултатите показват, засилваща се  „пред-подмладяваща“ тенденция  и желание на пациентите да запазят младежкият си вид, отколкото да „върнат стрелките на часовника“ на появили се признаци на сареене. Младите ни пациенти желаят на упражняват контрол върху процеса на стареене и приемат превенцията като сериозен ангажимент“

Изследването показва, че ринопластиката е най-популярната пластична интервенция за 2018г., 96℅ от пластичните хирурзи са извършили този вид операция за изминалата година. Следват 94 ℅ извършващи възстановителни процедури и  93℅ извършващи очен лифтинг.

Изследването показва още че 80℅ от процедурите, осъществявани от пластични хирурзи са не оперативни такива,  а включват  използването на ботолинов токсин, и поставяне на филъри. Г-н Лангсдън добавя:“инжекционните процедури са с нарастваща популярност, заради подходящият и видим визуален ефект, които предоставят на цени,  приемливи за пациентите.

Оценете сега!
[Общо: 0 Средно: 0]