Структура на кожата и дегенеративно стареене

Структура на кожата и дегенеративно стареене

В жизнената си фаза кожата е еластична и плътна заради оптималното ниво на основните нейни елементи – ВОДАТА, ПРОТЕИНИТЕ И ЛИПИДИТЕ. С течение на времето епидермисът, дермата и хиподермата претърпяват необратимо ФУНКЦИОНАЛНО ЗАБАВЯНЕ, което води до дегенерация на трите най-важни компонента, които изграждат структурата на кожата. Това става видимо от промените във формата и повърхността на лицето. Овалът показва „отпускане“ и „издълбаване“, а кожата – загуба на еластичност, мекота и сияйност, придружена от дехидратация, дълбоки бръчки и поява на дисхромия. Този физиологичен процес на структурно стареене на кожата е дефиниран от лабораториите [comfort zone] като DEGENER-AGING.

Прекомерното излагане на слънце, йо-йо диетата, недостатъчният прием на протеини и вода, както и стресът и екстремните упражнения, могат също да влошат този процес, дори при биологично млада кожа.

На ЕПИДЕРМАЛНО НИВО клетъчният обмен се влошава, тенът става матов, дехидратацията е факт поради намаленото количество хиалуронова киселина.

В ДЕРМАТА настъпват по-значителни промени: виждаме все повече бръчки и вдлъбнатини заради по-малко еластин и колаген, а видът на кожата е допълнително компрометиран от дисхромия, вследствие неправилно функциониране на меланоцитите.

Структура на кожата и дегенеративно стареене

ХИПОДЕРМАТА също губи своята ефективност, което наблюдаваме като загуба на красивия овал на лицето. „Мастната възглавница“, необходима за поддържане на бузите и придаване на плътност, с времето започва да намалява, причинявайки ефект на „увиснали бузи“.

Паралелно с трансформацията, която се извършва в трите слоя на кожата, трябва да се вземе предвид и ефектът от НЕВОЛЕВОТО СВИВАНЕ НА ЛИЦЕВИТЕ МУСКУЛИ, водещо до т.нар. линии на изражение, които се появяват главно на челото, между веждите и отстрани на устните. Докато в младостта те се появяват само когато мускулите се свиват, с напредването на възрастта, кожата е все по-нееластична и те стават постоянни.

Подходът на SUBLIME SKIN е да се фокусира вниманието конкретно върху лечението на щетите, причинени от ДЕГЕНЕРАТИВНОТО СТАРЕЕНЕ – клетъчно стареене, засягащо всички клетки и всички слоеве на кожата в цялост.

Структура на кожата и дегенеративно стареене

SUBLIME SKIN е цялостна иновативна система за коригиране на признаците на стареене и за ефект „активно повдигане“ отвътре.

Когато достигнат етап на стареене, нашите клетките умират и никаква стимулация с растежни фактори не може да ги накара да се делят отново.

Стареещите клетки освобождават още вредни вещества, известни като SASP – възпалителни молекули, които атакуват съседните клетки, карайки ги да влязат в състояние на преждевременно стареене.

Това предизвиква верижна реакция, която води до влошаване на DEGENER-AGING и ускорява процеса на стареене във всички слоеве на кожата:

  • В ЕПИДЕРМИСА секрецията на възпалителни SASP молекули води до отслабване на бариерната функция и следователно до загуба на вода.
  • В ДЕРМАТА се наблюдава ускорено разграждане на колаген и еластин, кожата става по-малко плътна и еластична.
  • В ХИПОДЕРМАТА се натрупват по-малко липиди, с което се обяснява загубата на обем на тъканта, наблюдавана с възрастта.

Структура на кожата и дегенеративно стареене

Научните изследвания в лабораториите на [comfort zone] доведоха до създаване на SUBLIME SKIN благодарение на нов набор от активни съставки за професионална и домашна грижа в борбата със стареенето.

Очевидната връзка между стареещите клетки и дегенерацията на структурата на кожата доведе до подобрение на технологията Archi-lift за активно повдигане ОТВЪТРЕ.

  • Комбинацията от ацетил хексапептид-8, който противодейства на клетъчното стареене и инхибира мускулната контракция, и екстракт от бял равнец, стимулиращ синтеза и защитата на колаген, действат синергично за намаляване на бръчките и стягане на кожата.
  • Хиалуроновата киселина е застъпена чрез: макромолекулна хиалуронова киселина за незабавно действие върху епидермиса и микромолекулна хиалуронова киселина от последно поколение за по-дълбоко и дълготрайно действие върху дермата.
  • Екстрактът от Пеония албифлора помага за запазване съдържанието на липиди.
  • Екстрактът от Плантаго ланчилата се изследва заради невероятните си защитни свойства върху протеиновата структура. Този екстракт всъщност е първата козметична активна съставка, способна да инхибира микро-РНК, отговорна за неефективния синтез на колаген и еластин и дермални протеини, необходими за добрия тонус на кожата.
  • Ацетил тетрапептид-11 и ацетил тетрапептид-9 действат на клетъчно ниво, повишавайки синтеза на колаген и насърчават взаимодействието между структурните компоненти на кожата.

АМК изказва своите благодарности на [comfort zone] за подкрепата и утвърждаването на висококачествена професионална грижа, както и козметични продукти, гарантиращи удивителни резултати за всеки клиент!

Оценете сега!
[Общо: 0 Средно: 0]