Как да работим по време на извънредно положение

Как да работим по време на извънредно положение

Уважаеми колеги,
уважаеми клиенти,

 

В извънредно положение и ситуация форсмажор, нашият бранш е изправен пред огромни предизвикателства. Ние носим отговорност към здравето – нашето собствено, това на близките ни и на всички наши клиенти. Прекрасно осъзнаваме спецификата на нашата работа и непосредствената близост по време на някои процедури и невъзможността да се спазва дистанция от 1,5-2 метра.

Точно поради тези причини, ние препоръчахме на всички колеги да замразят своята дейност до 29.03.2020 – 2 седмици след първоначално обявените мерки, в които се предполага, че биха се проявили клиничните симптоми на заразата. По този начин ние поставихме салоните си в доброволна карантина, за да сме сигурни, че ние и нашият персонал не сме преносители на вируса и няма да изложим обществото на риск от разпространение на заразата.

В тази връзка, Столична регионална здравна инспекция (СРЗИ) комуникира в официално съобщение към председателите на браншовите представители, информация и препоръка относно работния подход. По протокол, съобразен с висшите инстанции, налагащи извънредното положение, дейностите ще се извършват след предварително записване на час на посещение. Графикът ще се изготвя така, че да осигурява само по един посетител на работно място, без предварително изчакване.

Препоръки на Националния оперативен щаб, за социална дистанция.

Скоро ще дойде 29ти март и ще мине, но ситуацията с овладяването на COVID-19 както в България, така и в целия свят, ще отнеме много повече време. Може да са седмици, може да са месеци и ние трябва да приемем, че обществото ни няма да е същото и ние трябва да се адаптираме към промяната.

Затова, ние от Асоциация на Медицинските Козметици, създадохме документ с насоки за управление на салони за красота в условия на епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19.

Надяваме се, че той ще помогне за безопасното и отговорно опериране на всички салони в тази извънредна ситуация и ще помогне да върнем доверието на нашите клиенти, които също са обзети от притеснение, съмнения и страх.

Вярваме, че при отговорно и стриктно спазване на всички инструкции, посочени в разработения Алгоритъм на дезинфекционните мероприятия в обекти с обществено предназначение в условията на епидемиологично разпространение на COVID-19, ще позволи да предложим на нашите клиенти сигурна и безопасна алтернатива на домашната изолация. Нашата цел е била и винаги ще бъде да се грижим за физическото и емоционално здравословно състояние на хората, които ни се доверяват, като им даваме спокойствие, разнообразие, удоволствие и красота.

Оценете сега!
[Общо: 0 Средно: 0]